Trafic îngreunat în Bucureşti, în urma prăbuşirii unei conducte în subteran, în zona Izvor

Groapa din carosabil apărută după prăbuşirea unei conducte în subteran dă traficul peste cap în capitală. Reparaţiile vor dura câteva zile, timp în care nu se va putea circula pe nici una din cele trei benzi de circulaţie de pe Splaiul Independenţei, în zona intersecţiei de la Izvor, pe sensul dinspre Piaţa Unirii către Spitalul Municipal. Traficul va fi deviat, iar Dâmboviţa va fi secată, pentru a se putea remedia avaria, aflată la câţiva metri adâncime.
Prăbuşirea colectorului magistral din zona Izvor a pus presiune pe deversorul care descarcă în caseta de ape uzate de sub Dâmboviţa, iar scafandrii care au verificat conducta spun că reparaţiile vor dura câteva zile. Cuva Dâmboviţei va fi golită progresiv la izvor, pentru a preveni o nouă prăbuşire, iar intervenţia este dificilă şi din cauza distanţei de doar 3 metri dintre colector şi conducta de apă potabilă.
Mădălin Mihailovici, director general adjunct Apa Nova Bucureşti: „Problema se complică cu încă un aspect, aspectul fiind acela că pe zona trotuarului, dar tot în săpătură, se află artera de jumătate de metru, artera de apă potabilă, care, practic, alimentează toată zona Centrului Istoric. A trebuit să lucrăm astfel încât să nu afectăm artera. Deci artera a stat permanent sub presiune. Oricând putea să se foarfece”.
Din cauza avariei, traficul este închis pe Splaiul Independenţei, între Piaţa Unirii şi Pod Izvor, pe sensul de deplasare spre Spitalul Municipal, iar rutele ocolitoare sunt foarte aglomerate, precizează inspectorul Andrei Codău, de la Brigada Rutieră Bucureşti: „Este un bulevard cu trei benzi pe sens şi se lucrează pe toată suprafaţa carosabilului, astfel că traficul este deviat în totalitate. Vorbim de o restricţie ce nu este temporară, ci se va întinde, cu siguranţă, pe mai multe zile, astfel că bucureştenii trebuie să evite această zonă şi să folosească rute alternative, precum Bulevardul Kogălniceanu sau Bulevardul Libertăţii, prin faţa Palatului Parlamentului”.
Alimentarea cu apă potabilă în centrul vechi al Bucureştiului nu va fi întreruptă din cauza avariei produse ieri, mai precizează reporterul Alexandru Lancuzov.

 


foto: RADOR