Pasărea Rock Simfonic, o nouă provocare Baniciu, Kappl & Lipan

Pasărea Rock Simfonic este o nouă provocare pe care proiectul muzical fondat anul trecut de Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică o lansează publicului meloman. Prin acest proiect, piesele originale ale trupei Pasărea Rock vor fi reorchestrate și oferite publicului într-o interpretare de excepție demnă de scenele celor mai mari festivaluri din lume.

Primul concert Pasărea Rock Simfonic are loc la Ploiești, în data de 29 mai, de la ora 19:30 pe Esplanada Palatului Culturii, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Dirijor: Vlad Mateescu. Invitat special: Flaviu Crișan

Prin definiție, rock-ul simfonic se caracterizează prin combinarea genului muzicii rock cu cel al muzicii simfonice și presupune colaborarea unei formații rock cu o orchestră simfonică. Această colaborare îmbracă mai multe forme în ceea ce privește abordarea repertoriului, compoziția și aranjamentul muzical. În cazul Pasărea Rock Simfonic compoziția există deja, iar aranjamentul muzical pentru componența formației de gen rock se va extinde și asupra unei orchestre simfonice. Așadar, formația Pasărea Rock va concerta piese din repertoriul propriu, în colaborare cu o orchestră simfonică.

Repertoriul spectacolului Pasărea Rock-Simfonic include compozițiile proprii ale trupei: Praznic năprasnic, Călușandra, Pasărea Calandrinon, Legenda, Zoreaua; compoziții din prina opera rock-simfonic „Meșterul Manole”: Pe Argeș în jos, Rugăciune către Domnul și hituri binecunoscute Mircea Baniciu: Hanul ulciorului nesecat, Eșarfă în dar etc.

Proiectul muzical Pasărea Rock Simfonic este un spectacol complex de sunet, imagini și lumini, impesionant prin execuție și dinamic prin compozițiile și temele rock. Concertul va fi completat de costume și proiecte de video-design în concordanță cu mesajul și linia muzicală. Reprezentațiile Pasărea Rock-Simfonic vor fi organizate într-un turneu de promovare a proiectului în orașele mari ale țării.

Pasărea Rock înseamnă Mircea Baniciu, voce; Josef Kappl, chitară bas; Ovidiu Lipan, baterie, și Cristi Gram, chitară electrică.