Ambasada rusă din Kiev aşteaptă răspuns la nota de solicitare a unei întâlniri cu prizonierii ruşi

Ambasada Federaţiei Ruse la Kiev a solicitat o întâlnire cu Evgheni Erofeev şi Aleksandr Aleksandrov, ruşii reţinuţi de organele ucrainene de forţă. „În pofida tuturor eforturilor ambasadei, aprobarea pentru întâlnire nu a sosit încă”, a declarat Oleg Grişin, ataşat de presă al ambasadei ruse al Kiev. Potrivit diplomatului rus, „la 20 mai, cetăţenii ruşi în cauză au fost vizitaţi de reprezentanţi ai Misiunii Speciale de Monitorizare a OCCE la Kiev… Locţiitorul şefului misiunii, Alexander Hoog, a informat ambasada rusă la Kiev că reţinuţii ar dori să-i întâlnească pe reprezentanţii ambasadei. Hoog a exprimat întreg sprijinul pentru rezolvarea problemei în cauză. Mizăm pe faptul că partea ucraineană va lua în considerare poziţia misiunii OSCE”, a spus alaşatul de presă rus.
Consilierul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Markian Lubkovski a comunicat joi la o conferinţă de presă că deocamdată consulul rus nu a fost la Spitalul Central al Ministerului Apărării al Ucrainei, în care se află cei doi ruşi reţinuţi. „Da, ei, reţinuţii, au drept la avocaţi. Da, ei au dreptul să-l întâlnească pe consulul rus. Potrivit informaţiei de care dispun, o astfel de întâlnire nu a avut loc”, a spus diplomatul rus, fără să indice motivul pentru care o astfel de întâlnire nu a avut loc.
Celor doi cetăţeni ruşi reţinuţi în zona Sceastie le-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia de terorism, a precizat consilierul SBU.

(www.tass.ru – 21 mai)