Membrii sindicatului „Muntele” din Petroşani cer executivului să găsească soluţii pentru a evita închiderea minelor

Membrii sindicatului „Muntele” din Petroşani au participat, astăzi, la un miting de protest. Sindicaliştii cer executivului să găsească soluţii pentru a evita închiderea minelor, fapt care duce la un colaps economic al întregii zone. Reporter: Ilie Pintea – Aproape 2000 de oameni au luat parte, astăzi, la mitingul organizat în Petroşani de sindicatul „Muntele”, care vrea să atragă atenţia Guvernului asupra situaţiei fără precedent în care se află Valea Jiului, ameninată cu închiderea minelor.
Vicepreşedintele sindiactului, Tiberiu Cozma: Nu au niciun fel de strategie vizavi de sectorul energetic, n-au niciun fel de strategie vizavi de judeţul Hunedoara. Nu vrem ca judeţul Hunedoara să fie mort din punct de vedere economic, Valea Jiului să dispară din punct de vedere economic. Datorită faptului că se preconizează apropiata închiedere a minelor, este un strigăt de disperare.
Reporter: La miting au participat mineri şi energeticieni, nemulţumiţi de lipsa unei strategii concrete pentru acest sector de activitate în Hunedoara. După mitingul de astăzi, sindicaliştii speră să obţină accelerarea acordării ajutorului de stat pentru minerit, avizat deja de Comisia Europeană, dar şi soluţii concrete pentru a evita închiderea accelerată a minelor, care ar lăsa fără locuri de muncă peste 6500 de persoane.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 mai