PNL a dublat alocațiile pentru copii în Parlament

„PNL a obținut o victorie, reușind din Opoziție să impună în Parlament adoptarea amendamentului său pentru dublarea alocațiilor copiilor.

PSD și Zgonea au votat împotriva amendamentului, la dezbateri generale, iar Ponta, deși prezent la sesiunea de vot final, a evitat să-și exercite dreptul de vot.

Deputații PNL au înregistrat acest succes pentru că s-au mobilizat exemplar.

Deputații PSD au votat  în comisia de specialitate de la Camera Deputaților împotriva proiectului PNL de mărire a alocațiilor. Totodată, senatorii PSD au respins moțiunea simplă a PNL prin care se solicita dublarea alocațiilor.

Ponta s-a răzgândit în cursul zilei, dupa presiunea parlamentară și publică a PNL, și a ordonat majorității PSD să voteze amendamentul PNL pentru a-și minimiza daunele de imagine.

Amendamentul PNL stabilește creșterea alocației la 84 de lei pentru TOȚI copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani și mărirea alocaţiilor la 200 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani în cazul celor cu dizabilități. Peste 3,6 milioane de copii intră sub incidența acestui amendament. Camera Deputaților este for decizional”, a declarat în fața presei parlamentarul Andreea Paul.