Insula Jeju

Jeju este o insulă situată în partea de sud din peninsula coreeană numită şi „Hawaii of South Korea”. 11
Este una din cele mai populare atracţii turistice iar acest lucru este demonstrat de cei peste 10 milioane de turişti care vin anual să o viziteze. Rămâne în topul destinaţiilor preferate pentru cei proaspăt căsătoriţi din Coreea şi nu numai.
11Jeju este cunoscută pentru muntele cu cel mai înalt vârf, Halla-san, din Coreea de Sud, un vulcan inactiv. Statuetele sau bunicii din piatră specifici insulei Jeju, numiţi în coreană hareubang, reprezintă o altă atracţie. În sec XVIII erau folosite ca să îi sperie pe invadatori. În prezent 45 de astfel de statuete mai există, restul fiind false. Rămân însă în continuare un simbol distinct de cultură care ascunde în spate o istorie frumoasă şi multe legende.
Jungmun este una din cele mai frumoase plaje ale insulei înconjurate de albastrul mării şi stâncile verzi.

33pcz75Atracţiile locului mai sunt şi Memorialul Hamel, ridicat în amintirea lui Hendrick Hamel, primul occidental care în sec. XVII a scris despre dinastia Joseon; Cascadele Cheonjeyeon, nume care se traduce prin Eleşteul lui Dumnezeu, deoarece legenda spune că aici, un număr de şapte nimfe care-l serveau pe zeul cerului, au coborât trepte de nori pentru a se scălda în apele limpezi; Templul Yakcheonsa al cărui stil aminteşte de cel al templelor buddhiste din perioada de început a dinastiei Joseon.

DSCN1952 DSCN1945 DSCN1939