Ministrul transporturilor, Ioan Rus, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene

Experţii finanţatorilor internaţionali vor reveni la Bucureşti la sfârşitul lunii viitoare, când se aşteaptă să fie stabilit viitorul parcurs al relaţiilor cu autorităţile române. Atunci vor fi prezentate inclusiv concluziile misiunii tehnice care discută acum cu guvernul, a anunţat ministrul transporturilor, Ioan Rus. El s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene, iar la negocieri a obţinut noi termene pentru privatizarea unor companii aflate în subordinea ministerului, punct rămas restant de la evaluările anterioare.

Ioan Rus: Din punctul meu de vedere, Ministerul Transporturilor nu are probleme decât rezonabile, să spunem. Nu am finalizat procesul de privatizare al lui CFR Marfă, suntem într-o nouă procedură, avem alte angajamente vizavi de arierate, vizavi de creanţe, cum le rezolvăm, dar lucrurile cred că sunt până în acest moment pozitive. Am discutat chestiuni legate de privatizări, am stabilit şi nişte mai largi, dar urmează ca aceste lucruri să le fixăm la sfârşitul lunii iunie complet.

Misiunea tehnică a FMI a venit la Bucureşti şi pentru analizarea impactului scăderilor de taxe şi impozite propuse în noul Cod Fiscal, pentru care cere măsuri de compensare a veniturilor la buget.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 mai