Serviciile medicale vor fi acordate persoanelor asigurate, fără a prezenta cardul de sănătate, până cel mai târziu la începutul lunii august

Serviciile medicale vor fi acordate persoanelor asigurate, fără a prezenta cardul de sănătate, până cel mai târziu la începutul lunii august – a declarat astăzi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.
Vasile Ciurchea: Principiul şi principalul fenomen este cardul. Sigur că continuăm să acordăm servicii atunci când cineva nu poate să prezinte cardul din diverse motive, că nu l-a primit, că nu i-a fost emis sau eu ştiu ce altă motivaţie, dar o spun a nu ştiu câta oară, acest lucru, la un moment dat, se va opri. Probabil că la sfârşit de iulie-început de august va deveni doar cardul.
Realizator:  Cardul de sănătate poate fi înlocuit doar de adeverinţa de asigurat, eliberată de Casa de asigurări, cu o valabilitate de 3 luni, pentru cei care din motive personale sau religioase au refuzat cardul. În ceea ce priveşte controalele echipelor Casei Naţionale, la furnizorii de servicii medicale, Vasile Ciurchea a precizat că ele vor continua, inclusiv la acei furnizori care nu au acordat niciun serviciu validat cu cardul de sănătate, precizând că există 36 de medici din Bucureşti în această situaţie – ne-a transmis reporterul nostru, Marilena Frâncu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 mai