Vaccin pentru viaţă – o campanie Radio România

Radio România propune, în perioada 1-5 iunie 2015, o campanie editorială de informare corectă a părinţilor asupra vaccinării. Scopul acesteia este informarea populaţiei cu privire la imunizări şi impactul asupra sănătăţii publice, precum şi trecerea în revistă a efectelor secundare, a motivelor pentru care unii părinţi nu vor să-şi vaccineze copiii şi a riscurilor ce pot apărea.

Părinţii se tem de eventualele efecte secundare. Acest lucru se vede şi în statistici. În România, rata vaccinării a scăzut sub 90%. Medicii atrag atenţia că nu tot ceea ce scrie pe internet este adevărat şi corect. Au apărut site-uri şi blog-uri care încearcă să convingă părinţii că nu este bine să-şi vaccineze copiii. Ce spun, totuşi, specialiştii?

Desfăşurată în prima săptămână a lunii iunie, pe toate posturile Radio România, Campania Vaccin pentru Viaţă îşi propune să analizeze problema vaccinărilor din România şi să ofere părinţilor toate informaţiile corecte şi obiective pentru a decide în cunoştinţă de cauză.