Vicepreşedintele Cartel ALFA, despre modificarea Legii dialogului social şi a Codului Muncii

Guvernul ar trebui să acţioneze pe trei direcţii pentru asigurarea condiţiilor necesare unei munci decente, consideră Petru Dandea, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA. În opinia sa, acestea ar fi modificarea Legii dialogului social şi a Codului Muncii, creşterea salariului minim pe economie la jumătate din cel mediu brut şi mai multe consultări cu partenerii sociali.
Petru Dandea: Noi constatăm că există un apetit exagerat al Guvernului României de a discuta cu aceste corporaţii multinaţionale în detrimentul dialogului normal, dialogului social, cu organizaţiile patronale şi sindicale din România care, până la urmă, sunt reprezentanţii reali ai celor 4,5 milioane de salariaţi.
Realizator: Petru Dandea a făcut aceste precizări astăzi, cu ocazia unei conferinţe de presă menite să facă cunoscut un proiect european pe tema muncii decente, care beneficiază de o finanţare de 1 milion de euro. Programul se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani, în 6 ţări europene prin intermediul ONG – urilor şi organizaţiilor sindicale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 iunie