Braşov – Conferinţă privind problemele din industria autohtonă a laptelui şi a cărnii

Problemele din industria autohtonă laptelui şi a cărnii şi soluţiile pentru acestea continuă să fie analizate astăzi, la Braşov, la o conferinţă de profil. După o primă zi de dezbateri s-a conturat ideea că românii ar trebui să se întoarcă la produsele tradiţionale. Ar fi o salvare şi pentru industria laptelui, care se confruntă cu o concurenţă foarte mare, în contextul noilor reglementări europene – spune preşedintele patronatului din domeniu, Sorin Cojocaru.

Sorin Cojocaru: România este o piaţă foarte bună pentru europeni. Chiar am văzut în Braşov lapte fabricat în Polonia cu etichetă în limba chineză. De aceea spun: mare atenţie la Polonia. Este /…/ Europei.

Polonia este vârful de lance şi în privinţa importurilor de carne, care au crescut dramatic în acest an, avertizează şi Sorin Minea, preşedintele asociaţiei producătorilor de carne Romalimenta.

Sorin Minea: Produse frumos colorate, aspectuoase, mai puţină carne. Am intrat pe o piaţă în care suntem concuraţi de cei care sunt maeştri în această chestie. România are o singură şansă: să ne întoarcem la calitatea iniţială a produselor româneşti, produse de nişă, cu care am putea să pătrundem şi în piaţa comunitară la ora actuală.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iunie