Rolul Uniunii Europene în Regiunea Mării Negre, în contextul anexării Crimeii

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat în data de 5 iunie, la sediul său din Bucureşti, masa rotundă cu tema “Rolul Uniunii Europene în Regiunea Mării Negre”.
Evenimentul a asigurat cadrul unui dialog între Parlamentul European, reprezentat de către vicepreședintele Ioan Mircea Paşcu (grup politic S&D), şi factori interesaţi din societatea românească, atât la nivel de instituții publice cu rol în politica externă şi de apărare (Președinția României, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţionale), cât şi la nivelul mediului academic şi societăţii civile.
Masa rotundă, moderată de Ion M. Ioniţă, redactor şef Foreign Policy România,  a avut loc în contextul în care săptămâna viitoare plenul Parlamentului European, întrunit în sesiune la Strasbourg, va dezbate şi vota Raportul referitor la situația militară strategică din bazinul Mării Negre în urma anexării ilegale a Crimeii de către Rusia. Documentul îl are ca raportor pe Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe (AFET).

RADOR – 5 iunie