Victor Ponta este urmărit penal de procurorii anticorupţie în dosarul Şova

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii anticorupţie în dosarul Şova. Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii susţin că în calitate de avocat, în perioada octombrie 2007-decembrie 2008, Victor Ponta a beneficiat de o sumă de peste 180 de mii de lei, în temeiul unei convenţii fictive încheiată cu Societatea de avocatură a lui Dan Şova, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism achiziţionat de aceeaşi societate. La ieşirea din sediul DNA, premierul Victor Ponta a declarat:
Victor Ponta: Domnul procuror Uncheşelu m-a chemat. Sunt suspect în cazul domnului Şova pentru activitatea de avocat în 2007-2008 şi de asemenea sunt în conflict de interese că l-am propus pe domnul Şova ministru. Am venit la DNA, ca orice om normal. Nu am dat nicio declaraţie – o să ne cheme pentru declaraţii.
Realizator: Procurorii susţin de asemenea, că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Victor Ponta pentru trei infracţiuni de conflict de interese, fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru. Concret, premierul este acuzat că în urma foloaselor necuvenite primite de la Dan Şova l-ar fi numit pe acesta în diferite funcţii în guvern.  La această oră a ajuns şi dan Şova pentru a fi audiat de procurori.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 iunie