Doi tunisieni, adepţi ai organizaţii teroriste Statul Islamic, au fost declaraţi indezirabili în România

Doi tunisieni, adepţi ai aşa-zisei organizaţii teroriste Statul Islamic, au fost declaraţi indezirabili în România pentru o perioadă de 10 ani şi urmează să fie expulzaţi. Curtea de Apel Bucureşti a luat această decizie după ce a fost sesizată de Serviciul Român de Informaţii – după cum a precizat pentru RRA purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Sorin Sava: Acei doi cetăţeni tunisieni se aflau în România în calitate de studenţi şi au intrat în atenţia Serviciului Român de Informaţii începând cu anul 2014. Cei doi erau adepţi ai organizaţiei teroriste, aşa-zise, Statul Islamic şi desfăşurau pe teritoriul României intense activităţi de propagandă extremistă.

Realizator: Cei doi se află acum în custodia statului român?

Sorin Sava: Ca urmare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti cei doi cetăţeni au fost luaţi în custodie publică de către Ministrul Administraţie şi Internelor, Inspectoratul General pentru Imigrări în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional.

Realizator: De la începutul anului încă şapte cetăţeni străini acuzaţi de activităţi care aduc atingere securităţii naţionale au fost declaraţi indezirabili şi expulzaţi din România.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 iunie