Precizari TAROM cu privire la initiativa IATA de unificare a politicii de bagaje de cabina pentru companiile membre IATA

In timpul intalnirii  anuale IATA  care s-a desfasurat in Statele Unite ale Americii in data de 8 iunie 2015, asociatia a initiat o propunere de unificare a politicii de bagaje de cabina pentru companiile aeriene membre IATA. Noile dimensiuni propuse, 55* 35* 20cm (110 cm) ar aduce avantajul ca utilizeaza mai bine spatiul de cabina, astfel incat teoretic fiecare dintre pasagerii unui avion de minim 120 de locuri sa aiba sansa de a putea avea un bagaj la bord- conform declaratiilor IATA.

Aceasta propunere initiata de catre  Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni va fi discutata cu companiile membre si in functie de rezultatul discutiilor, se va recomanda sau nu  o astfel de modificare a normelor privind dimensiunile bagajului de cabina acceptat pentru avioane cu mai mult de 120 de locuri. Conditia este ca un numar representativ de companii membre sa fie de acord cu aceasta inititativa si sa existe  acceptul producatorilor de bagaje.

Compania TAROM va analiza aceasta propunere si va decide cum raspunde initiativei propuse de catre IATA.

Ca pasager TAROM aveţi dreptul de a transporta în cabină un bagaj de mână ce nu trebuie să depăşească următoarele dimensiuni: 55x 40x 20cm (lungime x lăţime x înălţime). In cazul in care calatoriti la bordul unei aeronave de tip ATR 42 / ATR 72, bagajul transportat in cabina nu trebuie sa depasească dimensiunile de: 35x 30 x 20cm (lungime x lăţime x înălţime). Aceste reglementari se aplică numai pe zborurile operate de TAROM cu aeronave proprii. Invitam pasagerii nostri sa verifice informatiile,  inainte de achizitia unui bilet, la http://www.tarom.ro/informatii-pasageri/bagaje/.