Bulgaria şi România ar putea să-şi intensifice rapid cooperarea la îmbunătăţirea navigaţiei pe Dunăre, a spus eurocomisarul Corina Creţu

Proiectul în care Bulgaria şi România ar putea să-şi intensifice imediat cooperarea este proiectul care vizează îmbunătăţirea navigaţiei pe Dunăre, a declarat la Ruse eurocomisarul pentru politică regională Corina Creţu, transmite agenţia BGNES. „Cu acest proiect vom contribui la o cooperare intensificată şi la siguranţă atât pentru subiecţii economici, cât şi pentru cetăţeni„, a mai spus Creţu. Impreună cu vicepremierul pentru fonduri europene bulgar, Tomislav Doncev, ea a participat la deschiderea în Ruse a bulevardului „Tutrakan/Turtucaia/ reconstruit prin POS între Bulgaria şi România. Corina Creţu a amintit că în următoarea perioadă de program, 2014-2020, pentru proiecte de cooperare transfrontalieră sunt prevăzuţi de către Comisia Europeană 250 milioane euro. „Prima etapă a aceptării propunerilor de proiecte a fost deschisă, de acum depinde de autorităţile bulgare şi române manifestarea interesului lor pentru propuneri de proiecte în cadrul acestui acestui buget pentru următorii şapte ani. Eu împărtăşesc acest scop şi dorinţa de dezvoltare a regiunii, pentru a fi depăşite deficitele moştenite de laîn cursul istoriei noastre şi pentru a merge în direcţia celor mai dezvoltate regiuni din Europa„, a mai spus comisarul european. În următoarea perioadă de program, Bulgaria are la dispoziţie 7,6 miliarde de euro. În ceea ce priveşte aceste programe operative, marţi vom avea la Sofia convorbirile necesare şi voi putea să vă informez corespunzător.
În cadrul vizitei de două zile pe care o face în Bulgaria, Corina Creţu se va întâlni cu premierul Boiko Borisov. „Vom avea convorbiri pe linia politicii de apropiere a regiunilor, vom analiza reformele posibile în cadrul noii perioade de program, precum şi noile instrumente pentru îndeplinirea noii politici de apropiere, şi strategia în privinţa fondurilor structurale, combinată eventual cu planul Junker„, a explicat eurocomisarul.

www.24chasa.bg – 15 iunie