Un tânăr geniu nigerian rezolvă o ecuaţie care părea imposibilă

În Japonia, Ufot Ekong, un student nigerian de la Universitatea Tokai, acumulează performante academice şi brevete de invenţii.

Ufot Ekong este încă pe băncile facultăţii şi cunoaşte deja gloria. Student la Universitatea Tokai din Tokyo, Japonia, el tocmai a rezolvat o ecuaţie matematică căreia nimeni nu-i putuse găsi soluţia de la apariţia sa, acum 30 de ani.
Ufot nu este la prima sa performanţă. Potrivit ziarului britanic „The Independent”, care furnizează această informaţie, “studentul nigerian a avut cele mai bune rezultate într-o universitate japoneză din ultimii 50 de ani!” Ufot Ekong, deja licenţiat în inginerie electronică, îşi continuă studiile pentru a se specializa în domeniul roboţilor.
“De la începutul studiilor sale, Ufot Ekong a câştigat şase premii de excelenţă academică având două locuri de muncă pentru a-şi putea finanţa studiile, ca mulţi alţi studenţi”, continuă ziarul britanic.
Ekong vorbeşte engleza, franceza, japoneza şi yoruba (limba sa maternă). De altfel, tânărul nigerian a câştigat premiul pentru cel mai bun student de limbă japoneză dintre studenţii străini. În prezent, Ekong lucrează la Nissan şi are deja două brevete pe numele său pentru conceperea de maşini electrice.

COURRIER INTERNATIONAL (Franţa), 15 iunie

Traducerea şi adaptarea: Rodezia Costea