Calculul pensiei militare de stat se va face pe baza venitului brut al ultimelor şase luni calendaristice

Calculul pensiei militare de stat se va face pe baza venitului brut al ultimelor şase luni calendaristice, au decis, astăzi, senatorii din Comisiile de apărare şi muncă. Potrivit preşedintelui comisiei, Marius Obreja, prin proiectul de lege iniţiat de guvern, niciun militar nu va avea o pensie diminuată.
Marius Obreja: Un alt amendament a fost legat de plafonarea la 100% a penisiei, care, în varianta guvernului, putea să ducă la o pensie peste chiar 100% din veniturile avute în timpul activităţii şi de asemenea s-a admis amendamentul prin care pensiile militare sunt luate ca 80% din veniturile brute avute în ultimele şase luni de activitate.
Realizator: Pe de altă parte, vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, a susţinut că proiectul de lege în forma guvernului îi avantajează pe cei cu funcţii de conducere şi îi dezavantajează pe cei cu funcţii de execuţie. După cum ne-a informat redactorul nostru, Petruţa Dinu, dezbaterile din comisii vor continua săptămâna viitoare.