Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli se mută în România, în Poligonul Cincu

Comandamentul Aliat Întrunit de la Napoli se mută de astăzi în facilităţile militare oferite de Poligonul Cincu, în cadrul aplicaţiei „Trident Joust”, care se va derula până pe 28 iunie. Astfel, pentru prima dată în istoria NATO, un comandament militar al Alianţei se instalează în România. Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, cu informaţii despre acest exerciţiu, într-o declaraţie în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi.
Nicolae Ciucă: Exerciţiul Comandamentului de la Napoli antrenează o serie întreagă de structuri ale naţiunii-gazdă, ale noastre, care vin practic să demonstreze că tot ceea ce noi am înscris în normativele specifice şi tot ceea ce noi am stabilit împreună cu partenerii noştri se poate proba, pratic, prin asigurarea elementelor de sprijin ale naţiunii-gazdă şi, nu în ultimul rând, de asemenea, avem structuri care sunt destinate şi conectate la acest exerciţiu, tocmai pentru a ne folosi şi de această oportunitate în tot ceea ce înseamnă programul de pregătire a elementelor de comandă şi control şi programul de pregătire şi instruire a forţelor.
Realizator: Potrivit redactorului RRA Radu Dobriţoiu, exerciţiul” Trident Joust” scoate la instrucţie 14.000 de militari, fiind astfel cea mai amplă operaţiune de antrenament organizată de NATO de la începutul anului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iunie