Preşedintele Klaus Iohannis a purtat convorbiri la Palatul Cotroceni cu omologul său portughez, Aníbal Cavaco Silva

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat, astăzi, după întrevederea de la Palatul Cotroceni, cu omologul său portughez, Aníbal Cavaco Silva, importanţa colaborării dintre România şi Portugalia în domeniile economic şi al apărării. Discuţiile dintre cei doi şefi de stat au vizat, pe lângă relaţiile bilaterale, colaborarea în interiorul Uniunii Europene şi al NATO, dar şi provocările actualului context geopolitic.

Klaus Iohannis: România îşi propune să devină un exportator de securitate energetică în regiune, iar companii portugheze şi-au exprimat deja intenţia de a investi în România, în acest domeniu. Am convenit ca România şi Portugalia să continue cooperarea în domeniul politico-militar şi să se coordoneze mai strâns în cadrul Uniunii Europene.
Realizator: La rândul său, preşedintele Portugaliei a menţionat modul remarcabil în care comunitatea de români din ţara sa a reuşit să se integreze. El s-a referit, totodată, la nivelul bun al colaborării economice dintre cele două ţări.

Aníbal Cavaco Silva: Această vizită a mea are şi o componentă economică foarte importantă. Sunt însoţit de o importantă delegaţie de oameni de afaceri şi vreau să vă spun, că actualmente, aproximativ 900 de companii portugheze dezvoltă relaţii comerciale cu anteprenori români şi aproximativ şase companii portugheze sunt deja instalate aici, în România, dezvoltând proiecte de investiţii.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 iunie