GRUPUL RENAULT ROMÂNIA SE IMPLICĂ ÎN SALVAREA VICTIMELOR DIN ACCIDENTELE RUTIERE

  • Grupul Renault România a găzduit etapa regională a „Competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat”, organizată de ISU Dâmboviţa; 7 echipaje de pompieri paramedici din Bucureşti şi judeţe ale regiunii Sud – Muntenia au participat la exerciţii de descarcerare
  • Grupul Renault România a pus la dispoziţia ISU Dâmboviţa 18 vehicule Dacia pentru exercițiile de descarcerare
  • Siguranța rutieră este una dintre axele de responsabilitate socială a Renault; Grupul își propune să contribuie la obiectivele de sănătate publică prin diminuarea mortalității rutiere, mai ales în țările în curs de dezvoltare

Cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori, un parc auto naţional de aproximativ 6 milioane de vehicule, România înregistrează anual în jur de 1800 de decedaţi în accidentele rutiere. Pentru ca circulaţia pe străzile şi şoselele din România să stea sub semnul siguranţei, Grupul Renault România își dorește să contribuie prin toate mijloacele: prevenţie, corecţie, protecţie şi salvare.

Cea mai recentă implicare a companiei este colaborarea, în premieră, cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Basarab I” Dâmboviţa. Grupul Renault România a găzduit în perioada 17 – 18 iunie, la Centrul Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie, faza zonă a Competiţiei naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat. Concursul a cuprins două probe: descarcerarea de vehicule şi acordarea primului ajutor calificat. Şapte echipaje de pompieri paramedici ai ISU din Bucureşti, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi au fost implicate în cele două probe. Exerciţiile de descarcerare au fost realizate pe 18 vehicule Dacia (modele din prima şi noua generaţie: Logan, Logan Van, Sandero, Dokker), puse la dispoziţie de către Grupul Renault

 

Exerciţii de descarcerare

Competiţia organizată anual de ISU, în România, este o platformă de învăţare şi de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanţii sunt încurajaţi să îşi autoevalueze practica şi tehnica. Jurizarea concursului este asigurată de reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ai ISU din alte judeţe decât cele participante în concurs.

renault1

Aceasta nu este prima colaborare a Grupului Renault România cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Astfel, în 2012  grupul a donat ISU „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş, un vehicul Dacia Logan Van, pentru a fi utilizat de Detaşamentul de Pompieri din Mioveni în operaţiuni de salvare. Totodată, în 2014, grupul a donat trei vehicule Dacia ISU Dâmboviţa, acestea urmând a fi folosite la antrenamente în cadrul exerciţiilor de descarcerare.

renault2

Siguranţa rutieră face parte din politica globală de responsabilitate socială a Grupului Renault la nivel mondial

Siguranţa rutieră este una dintre axele de responsabilitate socială ale Grupului Renault România, alături de educaţie, mobilitate durabilă, protecţia mediului înconjurător şi capitalul uman (diversitatea şi egalitatea de şanse).

Grupul își propune să contribuie la obiectivele de sănătate publică prin diminuarea mortalității rutiere, mai ales în țările în curs de dezvoltare.

La nivelul statelor din UE, accidentele rutiere au scăzut, însă România se află pe locul II

Chiar dacă, potrivit statisticilor europene, din 2010, numărul accidentelor rutiere a scăzut, România se află în top cu numărul de victime implicate în accidente rutiere. Potrivit raportului anual (2014) al Comisiei Europene, România ocupă locul II în Uniunea Europeană după numărul de decedaţi în accidentele rutiere. Cu o rată de 91 de persoane decedate la 1 milion de locuitori, România este depăşită doar de Letonia (106 de persoane decedate, la 1 milion de locuitori). Cele mai multe victime sunt pietonii şi aproximativ 70% dintre accidente se produc în zonele urbane.