“RAMONA” în selecția oficială “Curtas do Vila do Conde”

POSTER RAMONA„Ramona” , în regia lui Andrei Crețulescu, este singurul scurtmetraj românesc selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film Curtas do Vila do Conde. Ajuns la cea de-a 23-a ediţie, Curtas do Vila do Conde IFF, cel mai important eveniment de profil din Portugalia şi unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film din Europa, se va desfășura între 4 și 12 Iulie.

Scurtmetrajul lui Andrei Crețulescu a avut premiera mondială în cadrul secțiunii „Semaine de la Critique” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes unde a câștigat premiul „Canal +”. Premiera națională a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) unde a fost distins cu premiul pentru “Cel mai bun scurtmetraj românesc” (ex-aequo).

Violent, stilizat și fără dialoguri, „Ramona” îi are în distribuție pe Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu și Ana Ularu. Scenariul a fost scris de Andrei Crețulescu, imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și  Marius Leftărache.

Fost critic de film, Andrei Crețulescu a produs pentru HBO România primul sezon din serialul „În Derivă” și nouă documentare originale. În 2011 a înființat compania de producție Kinosseur. După ce a produs lungmetrajul „Killing Time” (regia Florin Piersic Jr.), Andrei a scris și regizat „Bad Penny”și „Kowalski”, acesta din urmă laureat cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, în 2014, și cu Premiul de Regie și de Interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, în 2015. „Ramona” este cel de-al treilea scurtmetraj al său, realizat în aceeași formulă ca primele două. În prezent, Andrei este în post-producție cu „Șapte luni mai târziu”, primul scurtmetraj finanțat de CNC, și în pre-producție cu primul lungmetraj, „Charlton Heston”.

„Ramona” este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

Trailerul filmului poate fi văzut aici:  https://www.youtube.com/watch?v=DEPljwFANNo

Pagina de Facebook a filmului:  https://www.facebook.com/Ramona2015short