Guvernul va modifica legea care va condiţiona acordarea ajutorului de sprijin pentru familiile cu venituri mici

Guvernul va modifica legea care va condiţiona acordarea ajutorului de sprijin pentru familiile cu venituri mici, precum şi acordarea venitului minim garantat de cuantumul alocaţiei de stat pentru creşterea copilului. Ministrul muncii, Rovana Plumb, a explicat, că, odată cu dublarea alocaţiilor pentru copii, statul ar fi fost nevoit să reducă ajutoarele sociale pentru sute de mii de familii, dacă legislaţia actuală nu ar fi fost modificată.

Rovana Plumb: Vom decupla alocaţia de stat pentru copii, care reprezintă dreptul copilului, de veniturile pe care le obţin părinţii şi în funcţie de care se calculează beneficiile sociale, respectiv alocaţia de sprijin a familiei şi venitul minim garantat. Astfel, 300 de mii de familii şi 500 mii de copii vor primi alocaţia de la stat egală cu ceea ce se primeşte în luna iunie şi alocaţia dublată, conform legii pe care am adoptat-o.

Potrivit redactorului Radio România Actualităţi, Alexandra Cristea, acordarea alocaţiilor dublate se va face de la 1 iulie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iunie