Miniştrii de externe din statele Uniunii Europene au decis prelungirea sancţiunilor economice împotriva Rusiei

Rusia va răspunde cu măsuri similare la decizia Bruxelles-ului de prelungire a sancţiunilor la adresa Moscovei pentru rolul jucat în conflictul din Ucraina. Ministerul rus al Agriculturii a început să elaboreze o propunere referitoare la prelungirea embargoului impus pentru produsele alimentare occidentale.
Premierul rus, Dmitri Medvedev: „Ţinând cont că UE a prelungit cu o jumătate de an sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse, vă rog să pregătiţi adresa mea către preşedintele ţării cu propunerea de a prelungi cu aceeaşi perioadă valabilitatea Decretului prezidenţial cu privire la introducerea de măsuri restrictive din partea Federaţiei Ruse”.
Potrivit corespondentului nostru Alexandr Beleavschi, autorităţile de la Moscova consideră că sancţiunile aduc prejudicii nu numai economiei ruse, ci şi intereselor economice ale statelor europene care au decis astfel de măsuri. Miniştrii de externe din statele Uniunii Europene au decis ieri prelungirea sancţiunilor economice împotriva Rusiei până la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 iunie)