Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, despre discuţiile dintre şefii serviciilor secrete din România şi Marea Britanie

Şeful Serviciului Secret de Informaţii Britanic, Alex Younger, s-a aflat astăzi la Bucureşti, unde a discutat cu cei mai înalţi responsabili români despre situaţia de securitate regională, inclusiv  din zona Mării Negre, despre eforturile de combatere a terorismului, dar şi despre Parterneriatul strategic din România şi Marea Britanie. Şeful spionajului englez a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul interimar Gabriel Oprea. Tot astăzi, Alex Younger a discutat cu directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellwig. Despre discuţiile celor doi şefi de servicii de informaţii, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava a precizat pentru Radio România Actualităţi:

Sorin Sava: Cu această ocazie au fost abordate aspecte care necesită atât o atenţie deosebită cu privire la stabilitatea internă, cât şi cu privire la intensificarea cooperării dintre SRI cu parteneri de nivelul Serviciului Secret de Informaţii din Marea Britanie şi toată aceasta pentru asigurarea securităţii cetăţenilor României. Cei doi directori au evaluat cu această ocazie perspectivele de evoluţie a parteneriatului bilateral al celor două servicii, convenind cu această ocazie să acorde un loc aparte combaterii terorismului, domeniu în care, ştiţi foarte bine, că SRI este autoritate naţională.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 23 iunie