Lucrările scrise de la Bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul

Lucrările scrise de la Bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul. Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu a precizat că măsura se va aplica din această sesiune, dar modul de organizare a Bacalaureatului rămâne acelaşi.
Reporter: Nicoleta Turcu – Posibilitatea ca lucrările să fie corectate în  alte judeţe este în metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat încă din anul 2011, a explicat ieri ministrul Sorin Câmpeanu, lucru care deja se întâmplă în cazul contestaţiilor. Decizia este strict organizatorică şi nu afectează nici elevii, nici profesorii, nici rezultatele, a adăugat ministrul. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ susţin măsura şi consideră că în acest fel va fi eliminată posibilitatea favorizării unora dintre elevi. La polul opus sunt reprezentanţii Federaţiei „Spiru Haret”. Ei spun că măsura este o pierdere de timp şi de bani şi în plus incriminează şi mai mult corpul profesoral. Examenul de Bacalautreat a început la 8 iunie cu probele orale şi de competenţe care se vor încheia mâine.
Realizator:  Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limba şi literatura română.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iunie