Celebrarea Zilei drapelului naţional

20150626_214306Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită, astăzi, în toate marile garnizoane din ţară. Premierul interimar, Gabriel Oprea, şi ministrul apărării, Mircea Duşa, au participat, la Miercurea Ciuc, la arborarea celui mai mare tricolor din judeţul Harghita. La Bucureşti, în Piaţa Tricolorului, bucureştenii i-au urat la mulţi ani sublocotenentului în retragere Bogdan Ion Petru, veteran al celui de al doilea război mondial, care astăzi împlineşte 90 de ani. Iar militarii şi civilii voluntri din Grupul Invictus România au lansat o provocare publică, pentru a cinsti memoria eroilor de ieri şi de azi.
Patrick Luca, Grupul Invictus România: Alergaţi 24 de ore în jurul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” la Monumentul Eroilor, la Academia Militară. Fiecare dintre noi trebuie să facem un gest pentru eroul nostru, pentru eroul din familia noastră, un bunic, un străbunic sau un camarad care a luptat pentru România.
Reporter: Şi care este eroul tău?
Patrick Luca, Grupul Invictus România: Eroul meu este astăzi Lucian Leuştean, camaradul meu care a fost rănit în 7 septembrie 2011 în Afganistan şi a murit nouă luni mai târziu, în comă.
Reporter: Alţi militari din Grupul Invictus au depus steaguri tricolore pe fiecare mormânt din Cimitirul Eroilor.

TVR 1 – 26 iunie