Terorismul şi corupţia sunt printre principalele probleme menţionate în raportul Departamentului de Stat american despre drepturile omului

Terorismul şi corupţia sunt printre principalele probleme menţionate în raportul, pe anul trecut, al Departamentului de Stat american despre drepturile omului.

Reporter: Doina Saiciuc – Anul 2014 a fost definit pentru prea mulţi oameni prin suferinţă şi abuzuri comise de grupuri teroriste care exploatează discursul religios şi diviziunile pentru a-şi avansa ideologia lor totalitară – arată secretarul de stat, John Kerry, în prefaţa raportului Departamentului de Stat pe 2014 privind respectarea drepturilor omului în lume. Departamentul de Stat – a spus ieri domnul Kerry, a început să releve impactul profund negativ al corupţiei asupra drepturilor omului. „Corupţia este o ameninţare pentru societate nu numai din perspectiva hoţiei pe care o implică, dar şi din perspectiva cinismului pe care îl alimentează”. Administraţia Obama a nominalizat Iranul şi Cuba între guvernele care comit abuzuri împotriva propriilor cetăţeni. În ce priveşte România, raportul remarcă între altele, faptul că DNA a continuat investigaţia cazurilor de corupţie la nivel înalt şi mediu, într-un ritm constant pe parcursul întregului an. Cazurile au inclus actual şi foşti oficiali politici din justiţie şi administraţie. Au fost trimise în faţa justiţiei 710 persoane acuzate de corupţie faţă de 530 în primele şapte luni ale anului 2013.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iunie