“Dunarea – Amazonul Europei”

Acesta este titlul unui film documentar realizat de ORF, Science Vision in asociere cu ARTE si Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR) Regia apartine Ritei si lui Michael Schlamberger.

Va invitam sa vizionati filmul luni, 29 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii, in cadrul evenimentului “Dunarea noastra” realizat de Primaria Galati si Next Level Events.

Proiectia filmului face parte dintr-un program mai amplu de manifestari, care va fi inaugurat duminica 28 iunie,  ora 14.00, pe scena amplasata in zona Parc Viva, cu un moment teatral si de divertisment, dedicat celor mici de catre Teatrul Libelula, va continua cu muzica folclorica cu Ansamblul Transilvania si a invitatilor sai, concertul etnorock Tari ca Piatra”, cu Adrian Naidin si Ionut Micu, apoi teatru si film impreuna cu Horatiu Malaele. Luni, cu incepere de la ora 19.00, o fanfara formata din 40 de muzicieni ne va conduce in lumea muzicii si a filmului printr-un concert dedicat filmelor celebre. Apoi, Valentin Boghean, interpret originar din Republica Moldova, care a avut ocazia sa colaboreze la proiecte ce au avut un mare succes international,  ne va plimba pe ritmuri de folk si world music,  pregatindu-ne pentru vizionarea celui mai frumos film dedicat “Reginei raurilor Europei”, asa cum frumos numea Napoleon fluviul Dunarea.

Programul complet al manifestarii poate fi vizionat pe  pagina de Facebook a evenimentului “Ziua Internationala a Dunarii 28-29 iunie”.