La Roma, s-a deschis publicului noul sediu al secţiei consulare a Ambasadei României în Italia

Săptămâna aceasta, la Roma, s-a deschis publicului noul sediu al secţiei consulare a Ambasadei României în Italia. Spaţiul este unul generos, dispune de 12 ghişee, două săli de lucru cu publicul şi un birou de informaţii. Noul sediu are capacitatea de a face faţă unui volum de 250-300 de solicitări pe zi, pe durata verii. Corespondentul nostru, Elena Postelnicu, a fost la deschidere şi a cules de la români primele impresii. (…)
Reporter: Primii cetăţeni români care au intrat în noul sediu al Consulatului de la Roma au fost întâmpinaţi de ambasadorul României în Italia, Dana Constantinescu, şi de consulul general Tiberiu Trifan.
Dana Constantinescu: A fost chiar un moment emoţionant şi pentru mine, mai ales că ne doream de multă vreme să se întâmple acest lucru şi noi, angajaţii ambasadei şi ai secţiei consulare, alături de membrii comunităţii române din Italia. A fost un moment mult aşteptat. Reuşim, începând de astăzi, să oferim comunităţii românilor din Italia, servicii de calitate, într-un sediu nou, care corespunde tuturor cerinţelor din punct de vedere logistic şi administrativ, pentru că servicii de calitate, din punct de vedere strict consular, eu sunt de părere că noi am oferit întotdeauna.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iunie