PNL ar putea solicita organizarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului pentru votul privind numirea directorului SIE

Copreşedintele PNL Vasile Blaga afirmă că raportul de forţe creat prin susţinerea din parlament pentru nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE poate constitui ulterior baza unei noi majorităţi. Într-o declaraţie făcută în judeţul Neamţ, Vasile Blaga a spus că se bazează pe declaraţiile de susţinere făcute de UDMR, grupul minorităţilor, parlamentarii PMP şi UNPR.

Vasile Blaga: Dacă vrei să treci o moţiune de cenzură sau să ai o susţinere în guvern, dacă o creezi măcar cu cei care declarativ au spus că sprijină cererea sau, mai bine zis, propunerea domnului preşedinte Iohannis la SIA. Deci, în acest moment, ca să spun aşa, să folosesc un termen din fotbal, PSD este încercuit.

Realizator: La rândul său, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a menţionat că liberalii ar putea solicita organizarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului pentru votul privind numirea directorului SIE, dacă nu se va stabili de către conducerea parlamentului data votului până cel târziu marţi, 30 iuniea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iunie