Chiar dacă este un mijloc de informare destul de simplu, radioul încă are putere, este de părere secretarul general al reţelelor publice internaţionale din Japonia, Toshiyuki Sato

„Radiojurnal” – Realizator:  Daniela Coman – Reporter:
Realizator: La Bucureşti continuă discuţiile reprezentanţilor industriei media de pe patru continente pe marginea provocărilor la care trebuie să facă faţă radiodifuzorii, în contextul dominaţiei din ce în ce mai accentuate a mijloacelor moderne de comunicare, cum ar fi internetul sau telefonia mobilă. Uniunea Audiovizualului din Asia-Pacific, organizatoare a conferinţei, alături de Radio România, se află pentru prima dată la o întâlnire cu delegaţia audiovizualului european în afara zonei proprii de activitate. Radioul este încă puternic în peisajul media actual, dar pentru a rămâne în competiţie trebuie să-şi îmbunătăţească în permanenţă produsele – este una dintre concluziile desprinse din dezbaterile de astăzi şi aparţine secretarului general al reţelelor publice internaţionale din Japonia, Toshiyuki Sato.
Toshiyuki Sato: În timpul unor situaţii de criză cum a fost cutremurul din 2011, oamenii şi-au îndreptat atenţia spre posturile de radio. Deci, radioul, chiar dacă este un mijloc de informare destul de simplu, încă are putere. Pentru furnizorii de informaţii audio, pentru dvs, ca şii pentru noi, este important să ne menţinem audienţa şi ascultătorii. În acest scop trebuie să fim capabili să creăm ştiri şi programe bune.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 iunie