Conferinţa „Media 2020”, în premieră la Bucureşti

Realizator: Platformele digitale online sunt viitorul media – este una dintre concluziile Conferinţei Media 2020 – Bringing media to the future, un eveniment organizat de Radio România şi Uniunea Audiovizualului din Asia-Pacific. Evenimentul este prima manifestare pe care cea mai mare organizaţie de cooperare audiovizuală îl organizează în afara spaţiului geografic Asia-Pacific.
Reporter: Schimbările rapide ale peisajului media a fost una dintre principalele teme ale întâlnirii.
Ovidiu Miculescu: Ne-am adunat din nou sub auspiciile ABU şi Radio România, iar aceste zile sunt o ocazie de a stabili noi contacte şi să construim punţi între continente. La această importantă întâlnire sunt prezenţi oaspeţi din Asia, Europa, America, Australia, pentru că sunt interesaţi de schimbările rapide ale media.
Reporter: Totodată, profesioniştii media din Asia şi Europa au discutat şi despre modul în care acest domeniu, în special industria de radio, va evolua în următorii cinci ani.
Javad Mottaghi: Suntem aici ca parteneri, suntem aici pentru a susţine parteneriatul între Est şi Vest, suntem aici să să ne învăţăm unii pe alţii, să ne ascultăm unii pe alţii şi să facem schimb de experienţă.
Reporter: Secretarul general al Uniunii Audiovizualului din Asia-Pacific a mai spus că Media 2020 este o platformă care a reunit broadcasteri din Asia-Pacific şi Europa şi alte continente pentru a gândi global şi a acţiona local. Uniunea Audiovizualului Asiatic este cea mai mare uniune a radiodifuzorilor din lume, are 276 de membri în 68 de ţări.

B1 TV – 30 iunie