Preşedintele Director General al SRR, Ovidiu Miculescu: „Viitorul mediei este hibridul, platforma comună”

Realizator: Constanţa Comănici – Provocările radiodifuzorilor în contextul în care tot mai mulţi ascultători preferă mijloacele moderne de comunicare, cum ar fi internetul sau telefonia mobilă, sunt dezbătute timp de două zile la Bucureşti, la o conferinţă organizată de Radio România şi Uniunea Audiovizualului din Asia-Pacific. Este prima întâlnire majoră a audiovizualului din Asia-Pacific cu reprezentanţii audiovizualului european, în afara zonei proprii de activitate. Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.
Ovidiu Miculescu: Viitorul mediei este hibridul, platforma comună. Semnalul radio, deci conţinutul, care este foarte important, vine pe telefon, vine pe tabletă, vine pe aplicaţii, vine pe orice mediu pe care oamenii îl folosesc. Obişnuinţa de a asculta radioul pe frigider, în bucătărie, dispare sau în multe locuri a dispărut cu totul. Este extrem de important să ne adaptăm foarte repede acestei provocări, care nu mai e viitor, e prezent deja, iar dacă audienţa va fi pe aplicaţii de telefoane mobile, acolo va trebui să mergem. Trebuie să ieşim în calea consumatorului, nu să îl mai aşteptăm la noi acasă, poate vine, poate nu vine.
Realizator: Vom transmite, în scurt timp, în direct, deschiderea Conferinţei Media 2020. Interviul integral acordat pentru „Apelul matinal” de Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, este postat pe site-urile politicaromaneasca.ro. si rador.ro