Ziua Naţională a Franţei, 14 iulie, va fi celebrată în acest an sub semnul Conferinței Paris Climat 2015

Ziua Naţională a Franţei, 14 iulie, va fi celebrată în acest an sub semnul Conferinței Paris Climat 2015, la Ambasada Franţei (Str. Biserica Amzei nr. 13-15), marți, 14 iulie, cu începere de la ora 16.00.

Image4„În acest an am dorit ca celebrarea Zilei Naționale să aibă loc sub semnul Conferinței Paris Climat. Franța va găzdui la sfârșitul anului această conferință care va fi fără îndoială cea mai mare conferință mondială pe teme de mediu organizată vreodată. Miza este una crucială: semnarea unui acord universal, echilibrat, obligatoriu din punct de vedere juridic, care să promoveze soluții și să implice toți actorii: State, organizații internaționale și multilaterale, societatea civilă, colectivități teritoriale și companii, pentru a limita încălzirea globală la sub 2 grade Celsius”, a declarat Excelența Sa domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

Ambasada Franței organizează o conferință de presă, joi, 9 iulie 2015 , la Reședința Franţei (Str. Biserica Amzei nr. 13-15) de la ora 11h00, în cadrul căreia domnul François Saint-Paul va face declarații de presă legate de celebrarea Zilei Naționale și de Conferința Paris Climat 2015.  Acreditările pentru presă se fac la adresa de mail medias.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr până miercuri 8 iulie, la ora 13.00

„Cu siguranță că pentru a fi salvată planeta este nevoie de măsuri clare, de anvergură, la nivel economic, cu scopul precis de a încetini procesul de încălzire globală, iar aceste măsuri nu pot fi luate decât de forurile abilitate să o facă și de aceea conferința de la Paris este crucială”, a declarat, la rândul său, actrița  Medeea Marinescu, Ambasadoarea Paris Climat 2015 pentru România , în anticiparea festivităților de anul acesta de la Ambasada Franței, care vor fi în spiritul COP 21.

Din grijă față de mediu , Ambasada Franței a ales să folosească pentru recepția de Ziua Națională ornamente și materiale care vor fi reciclate de Ateliere Fără Frontiere (AFF), asociație care are ca  scop integrarea socială, profesională și civică a persoanelor aflate în mare dificultate.

De asemenea, invitațiile la recepția din acest an au fost trimise exclusiv în format digital .

Meniul de la recepție și prezentarea acestuia au fost concepute astfel încât să pună în valoare angajamentele Ambasadei față de mediu. Verinele și platourile folosite vor fi din materiale naturale sau refolosibile, produsele locale vor avea o pondere mult mai mare în vederea scurtării lanțului alimenta r, astfel că invitații vor regăsi în meniu brânză brie dar și telemea de Sibiu, scoici Saint-Jacques, dar și cârnați de Pleșcoi, mousse de ciocolata Valhrona cu pudră de aur comestibil, dar și pepeni de Dăbuleni. Atât produsele cât și cantitățile acestora au fost special gândite pentru a limita orice formă de risipă a alimentelor .

„Prin acest meniu, încercăm să păstrăm înaltele standarde ale bucătăriei franțuzești, având grijă și de mediu. Natura ne oferă totul, este important să știm cât și ce să luăm, dar mai ales  că trebuie să dăm ceva înapoi: respect”, a declarat Andrei Tămaș, chef la Reședința Franței.