Declaraţie a însărcinatului cu afaceri american la Bucureşti, Dean Thompson, cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite

Realizator: Armata Română este un partener strategic esenţial pentru Statele Unite – a declarat însărcinatul cu afaceri american la Bucureşti, Dean Thompson, cu ocazia  Zilei Naţionale a Statelor Unite. În discursul său, el a mai spus că România este un aliat hotărât să furnizeze resursele necesare asigurării securitatii şi apărării comune.
Dean Thompson: Sunt mândru că reprezint Statele Unite în faţa unui partener şi aliat care-şi demonstrează tăria de caracter, depăşind dificila moştenire a comunismului şi creând instituţii care să asigure dezvoltarea valorilor euroatlantice ale democraţiei, libertăţii şi statului de drept, un partener care abordează direct şi ferm probleme precum corupţia, crima organizată, criminalitatea cibernetică, terorismul la nivel mondial, traficul de persoane şi contrabanda cu droguri, un partener hotărât să furnizeze resursele necesare asigurării securităţii şi apărării noastre comune. Ca rezultat al parteneriatului nostru, vedem că armata română, invidiată de mulţi alţii din regiune, este un partener strategic esenţial al Statelor Unite.
Realizator: La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit pentru angajamentul ferm şi durabil al Statelor Unite pentru securitatea României. Şeful statului a mai spus că ţara noastră va continua să fie acelaşi partener de încredere al americanilor în misiunile internaţionale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 iulie