Tabăra de vară pentru cercetaşi

Cea de-a noua ediţie a „Taberei de vară pentru cercetaşi” a debutat luni, 6 iulie, la Predeal, fiind găzduită de militarii Batalionului 21 Vânători de Munte “General Leonard Mociulschi” şi ai Cabanei Forban a Clubului Sportiv al Armatei “Steaua” Bucureşti.

Desfăşurată sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, ediţia din acest an a taberei are ca temă activitatea vânătorilor de munte, iar ca obiective însuşirea de către tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre Armata României, promovarea profesiei militare, familiarizarea cu unele structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, a spiritului de competiţie şi de echipă al tinerilor participanţi.

Pe timpul celor şapte zile ale taberei, sunt organizate activităţi interactive care vor iniţia participanţii în procedee de cercetare terestră şi de orientare în teren, tehnici de alpinism şi de supravieţuire în condiţii de izolare, traversarea unui curs de apă şi alte elemente de tactică militară.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unităţi militare aparţinând Forţelor Terestre Române din judeţul Braşov şi obiective turistice din zonă.

La tabără vor participa 42 de elevi, fete şi băieţi, din întreaga ţară. Şase elevi au fost selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, iar ceilalţi sunt câştigători ai competiţiei naţionale desfăşurată on-line pe pagina www.mapn.ro/tabara, în perioada 17 martie-19 aprilie 2015.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia de Caritate din Armata României “CAMARAZII”, fiind sprijinită de Statul Major al Forţelor Terestre şi de Comandamentul Logistic Întrunit.