Controale ANPC în pieţe

Temperaturile extrem de mari grăbesc alterarea produselor proaspete comercializate în condiţii improprii. Autorităţile atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă aceste alimente şi cer cumpărătorilor vigilenţă sporită. Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au făcut astăzi un control în Piaţa Sudului din Capitală unde au găsit numeroase nereguli. Marius Dunca preşedintele Autoritatii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Marius Dunca: Ia uitaţi-vă cum apare mucegai. Ciolan cu păr. Ia uitaţi ce lipicios. Ţinută la temperatură necorespunzătoare. Condiţii improprii de depozitare. Nu vreau să le şi miros. Slănina deja luceşte.

Reporter: Acestea au fost pe scurt neregulile găsite de comisarii OPC la ultimul control efectuat în Piaţa Sudului. Consumatorii spun, pe de altă parte, că nu sunt nereguli, iar carnea este bună.

Reporter: Cum comentaţi controlul făcut de cei de la OPC?

-: Mie îmi place. Este carne proaspătă. Eu iau mereu carne de aici.

Reporter: Şi acum dacă s-a găsit carne expirată mai luaţi?

-: Eu zic să miroasă.

Reporter: Marius Dunca, preşedintele ANPC, oferă şi sfaturi pentru consumatori.

Marius Dunca: În primul rând, când considerăm că un produs nu este conform, îl vedem că are modificări organoleptice, mai ales în această perioadă de caniculă, să învăţăm să refuzăm produse. Mai bine nu le cumpărăm, să cumpărăm doar din locuri autorizate, temperaturile date de către producător, 0-4 grade. Am găsit o măcelărie unde se făceau cârnaţii în condiţii improprii, acolo am închis unitatea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 iulie