Guvernul anunţă majorări ale salariilor în sistemul public până la sfârşitul acestui an

Guvernul anunţă majorări ale salariilor în sistemul public până la sfârşitul acestui an. Premierul interimar, Gabriel Oprea, a afirmat, miercuri, că executivul doreşte ca fiecare angajat la stat să primească un salariu corect în raport cu munca şi responsabilităţile sale.

Gabriel Oprea: Consider că modul bun în care funcţionează astăzi instituţiile din zona justiţiei se datorează şi remuneraţiei pe care procurorii şi judecătorii o primesc. Nu văd de ce nu s-ar întâmpla şi în celelalte zone ale administraţiei publice. Mai precis, sunt convins că o creştere a salariilor va atrage competenţa, va genera o profesionalizare a actului administrativ şi implicit servicii publice mai bune şi mai eficiente pentru cetăţeni. De altfel, este firească şi posibilă o astfel de măsură de creştere a salariilor atât timp cât ea este corelată cu creşterea economică înregistrată în acest an prin măsurile pe care le-a luat Guvernul României.

Realizator: Între timp însă, de la 1 august, cresc îndemnizaţiile lunare ale mai multor demnitari de rang înalt. Sub incidenţa ordonanţei adoptate astăzi de executiv intră 48 de funcţii, de la cea de preşedinte al României, la miniştri şi şefi de servicii. Premierul interimar, Gabriel Oprea, a declarat că îşi asumă corectitudinea şi oportunitatea măsurii, iar preşedintele Klaus Iohannis a apreciat iniţiativa guvernului. Cele mai mari indemnizaţii le vor avea şeful statului, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, primul ministru şi preşedinţii celor două camere ale parlamentului. Salariul maxim va fi egal cu cel care este acum în plată la nivelul preşedintelui Curţii Supreme, respectiv 21.500 de lei brut, după cum ne-a informat redactorul RRA, Angela Matei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 iulie