Şeful SMG la Triatlonul Invictus

Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, a participat joi, 9 iulie, la Triatlonul Invictus, în Bucureşti, alături de militari răniţi în teatrele de operaţii.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul campaniei „Pentru eroul meu”, lansată de către M.Ap.N. cu ocazia Zilei Drapelului Naţional.

Sergentul-major Ionuţ Butoi, militar grav rănit  în Afganistan, imobilizat în fotoliul rulant, a deschis triatlonul şi a înotat alături de camarazii săi din grupul Invictus la Bazinul olimpic de polo şi nataţie al Complexului Sportiv Steaua. Ştafeta a fost preluată, pentru a doua probă, de un alt veteran al teatrelor de operaţii, rănit în misiune, plutonierul-adjutant Costi Slăniceanu, care a pedalat de la Stadionul Ghencea până la Monumentul Ostaşului Necunoscut şi a predat ştafeta celui de-al treilea militar rănit, sergentul-major Marian Nicula.

Generalul-locotenent Nicolae Ciucă s-a alăturat alergătorilor participanţi la ultima probă a triatlonului, pe traseul Monumentul Ostaşului Necunoscut – Monumentul Eroilor Căzuţi la Datorie în Teatrele de Operaţii şi pe Teritoriul României.

„Am acceptat cu mare plăcere această provocare prin care ne manifestăm respectul faţă de eroii ţării. Am constatat cu bucurie că ne-au fost alături, în cadrul campaniei „Pentru Eroul Meu”, nu doar militari, ci şi bucureşteni, reprezentanţi ai altor instituţii de stat ori organizaţii neguvernamentale”, a precizat generalul Ciucă la finalul activităţii.

La eveniment au participat, pe lângă voluntari ai grupului Invictus, militari şi civili din Statul Major General.

Cei trei militari au fost răniţi în incidente în teatrele de operaţii şi se antrenează în cadrul Secţiei Paralimpice a CSA Steaua pentru a participa la următoarea ediţie a Jocurilor Invictus, o competiţie paralimpică militară internaţională.

(Biroul de Presă al M.Ap.N. – 9 iulie 2015)