Serbia condamnă crima, le deplânge pe victime (premierul Serbiei)

Prim-ministrul Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat sâmbătă că Serbia condamnă în mod clar și fără echivoc crima oribilă care a avut loc acum 20 de ani la Srebrenica și detestă pe cei care au participat la aceasta. În scrisoare deschisă, dată publicităţii înainte de plecarea sa la Srebrenica, primul-ministru a spus că nu există cuvinte care să poată exprima durerea și părerea de rău pentru victime, precum și furia și resentimentele față de cei care au comis această crimă monstruoasă, se menţionează în comunicatul dat de Biroul de presă al Guvernului sârb.

El a subliniat că decizia sa ca în calitate de prim-ministru al Serbiei să meargă la Srebrenica „este mult mai mult decât politică și mult mai mult decât orice jocuri politice și opinii, presiuni, și cele ca să merg și cele ca să nu merg”. ” Datoria mea este să mă plec în fața victimelor, acesta este actul de a privi pe viitor. Și acesta – viitorul nostru comun, nu poate fi sacrificat pentru egoismul personal sau național.  Nu trebuie să existe aşa ceva printre atâtea morminte” a afirmat Vucic. El a subliniat că aici trebuie să răsune doar o intrebare simplă – „Ce putem face pentru a nu se repeta aceste crime?”.

Prim-ministrul a arătat că „noi vrem, că Guvernul Serbiei vrea, să trăiască alături de bosniaci, să lucreze împreună și să înceapă să aibă încredere unul în altul”. „Aș dori, în numele Serbiei, prin urmare, al nostru al tuturor, sincer, un viitor, și cred că astăzi acesta este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru tot trecutul nefericit. Mâna mea e întinsă și va rămâne astfel, fără nicio intenţie politică şi în pofida oricărei posibile pedepse sau recompense”, a afirmat Vucic. El a subliniat că „aceasta este datoria lui sacră și obligația faţă de cei care au murit, dar şi faţă de cei care vin, ca să trăiască în locul lor” a conchis premierul Vucic în scrisoare adresată opiniei publice.

www.tanjug.rs –  11 iulie