Pregătiri pentru Campionatul European de Acrobaţie

La Aeroclubul Teritorial Deva – Aerodrom Deva-Săuleşti, se apropie de final pregătirile pentru cea mai mare competiţie aviatică care a avut loc vreodată în România: ediţia a IX-a a Campionatul European de Acrobaţie (9-th FAI European Advanced Aerobatic Championships).

Concursul va avea loc în perioada 22 iulie – 2 august 2015 şi este organizat de Aeroclubul României împreună cu Federaţia Aeronautică Română.

Pentru titlul de campion european se vor întrece peste 50 de piloţi din Elveţia, Belarus, Italia, Lituania, Slovacia, Luxemburg, Marea Britanie, Belgia, Rusia, Polonia, Franţa, Ucraina şi România.

Ţara noastră va fi reprezentată de George Rotaru, Laszlo Ferencz, Andrei Şerbu, Cristian Iorgov şi Dan Ştefănescu.

La ultima ediţie a Campionatului European de Acrobaţie echipa României s-a clasat pe un onorant loc 5.

Aeroclubul României este instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu 17 aerodroame teritoriale în întreaga ţara, este unitate de pregătire şi perfecţionare a personalului aeronautic civil, precum şi structură sportivă de performanţă cu profil aeronautic. De asemenea, este organizaţie reparaţii şi întreţinere pentru anumite categorii de aeronave şi organizaţie de pregătire pentru obţinerea unor categorii de calificări aeronautice, având şi atribuţii în domeniul certificării / autorizării anumitor categorii de personal şi tehnică aeronautică.