Liberalii vor ca dezbaterea noului cod fiscal să aibă loc în Parlament

Liberalii exclud posibilitatea adoptării noului cod fiscal prin asumarea răspunderii Guvernului şi vor ca dezbaterea actului normativ să aibă loc în Parlament. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a reafirmat, astăzi, la Târgu Mureş, solicitarea liberalilor, ca Executivul să realizeze studii de impact care să arate că măsurile din noul cod fiscal pot fi susţinute în practică:

Alina Gorghiu: Eu exclud ideea unei angajări, unei asumări de răspundere din partea premierului, pentru că ar fi o bătaie de joc la adresa populaţiei din România, la adresa mediului de afaceri din România, să-ţi angajezi răspunderea pe o proiecţie, în condiţiile în care tu nu ai consensul forţelor politice. De ce? Pentru că nu asiguri stabilitatea legislaţiei pe termen mediu şi lung.

Realizator: Tot azi, ministrul muncii, Rovana Plumb, a declarat la România TV, că vor exista consultări astfel încât să fie găsită cea mai bună soluţie pentru aplicarea cât mai curând a prevederilor noului cod fiscal.

Rovana Plumb: Fac şi astăzi apel la liderii PNL, de a susţine în continuare implementarea codului fiscal, care este şansa României, pentru că România şi românii au nevoie de reducerea fiscalităţii, reducerea taxării înseamnă creşterea investiţiilor, ceea ce conduce la creare de locuri de muncă, ceea conduce mai departe la mai mulţi bani şi la bunăstare pentru români.

Realizator: Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis codul fiscal în Parlament, afirmând că punerea în aplicare a acestei legi în actuala formă ar genera implicaţii majore la nivelul construcţiei bugetare pentru anii următori.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -18 iulie