Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc pentru a discuta strategia puterii pentru promovarea noului Cod Fiscal

Liderii coaliţiei de guvernare se reunesc astăzi pentru a discuta strategia puterii pentru promovarea noului Cod Fiscal, după ce preşedintele Klaus Iohannis a retrimis documentul în Parlament. Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb. Ea a criticat atitudinea liberalilor de a nu susţine noua legislaţie fiscală, adoptată cu sprijinul majorităţii parlamentare.
Rovana Plumb: Din punctul meu de vedere, suntem în faţa unei uriaşe farse politice. Este incredibil tupeul politicianist al celor din noul PNL, care îşi reneagă propriul vot dat în Parlament. Ei nu mai recunosc acum nici că au participat la toate consultările şi dezbaterile din comisiile de specialitate, nu mai recunosc nici că au contribuit cu măsuri cuprinse în acest Cod Fiscal, nu mai recunosc nici că au votat pentru adoptarea Codului Fiscal.
Realizator: Executivul are în vedere mai multe variante de lucru pentru aplicarea noului Cod Fiscal: asumarea răspunderii Guvernului, adoptarea prin ordonanţă de urgenţă sau convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, care, potrivit Rovanei Plumb, ar putea avea loc în a doua parte a lunii august. În schimb, liberalii se opun adoptării noilor măsuri fiscale prin asumarea răspunderii Guvernului.
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu: Ar fi o bătaie de joc la adresa populaţiei din România, la adresa mediului de afaceri din România să-ţi angajezi răspunderea pe o proiecţie, în condiţiile în care tu nu mai ai consensul forţelor politice. De ce? Pentru că nu asiguri stabilitatea legislaţiei pe termen mediu şi lung.
Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis noul Cod Fiscal, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru reexaminare la Parlament. Argumentele sale sunt că documentul nu are acordul FMI şi al Comisiei Europene, iar măsurile pe care le prevede nu sunt sustenabile.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 20  iulie