Până la 1 septembrie se va găsi o soluţie constituţională pentru aplicarea noului Cod Fiscal

Până la 1 septembrie se va găsi o soluţie constituţională pentru aplicarea noului Cod Fiscal – a declarat azi premierul Victor Ponta. Documentul a fost retrimis către Parlament de preşedintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta: Nu pot să spun decât un singur lucru, că în continuare cred că o decizie politică, 100% politică, greşită, afectează până la urmă dezvoltarea noastră economică. Codul Fiscal este un document bun pe termen lung, care, din fericire, fusese votat de toată lumea, deci avea şi stabilitate politică şi că până la 1 septembrie, într-o formulă constituţională, o să avem şi Codul Fiscal şi reducerea TVA-ului la 19%, pentru că asta aşteaptă toţi cei care investesc, creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România şi care au contribuit de fapt la creşterea economică, de peste patru procente, de la începutul acestui an.

Realizator: Ca variante, Guvernul ia în calcul o ordonanţă de urgenţă, asumarea răspunderii sau o nouă dezbatere în parlament – soluţie cu care ar fi de acord şi opoziţia.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 iulie