Donaţie de carte pentru românii din Kladovo, Serbia

Studioul Regional Reşiţa încheie la acest sfârşit de săptămână o campanie menită să stârnească dragostea pentru lectură, dar şi de a-i ajuta pe alţii să citească. În urma acestei campanii, peste o mie de volume vor ajunge la românii din localitatea Kladovo din Serbia.
Reporter: Pe parcursul ultimelor luni, Radio România Reşiţa a derulat o campanei intitulată „Dacă tu citeşti, ajută-i şi pe alţii să citească”. În Valea Timocului, cărţile au devenit un bun de lux. Românii de dincolo de Dunăre nu şi-au pierdut identitatea culturală şi naţională, iar cartea în limba română nu va mai reprezenta din acest sfârşit de săptămână un lux pentru românii timoceni.
Laura Zgaberdea, managerul studioului Radio România Reşiţa: Biblioteca Municipală din Kladovo şi-a exprimat dorinţa de a realiza o secţiune de carte în limba română. Prin urmare, nu mai suntem nevoiţi să rugăm pe cineva, persoană fizică, sau să intervenim pe lângă consulul României în Valea Timocului să organizeze o aşa-zisă bibliotecă, ci aceste cărţi donate de ascultătorii postului nostru de radio vor putea fi găsite şi citite de către vorbitorii de limbă română chiar în Biblioteca Municipală din Kladovo.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 iulie