Sondaj INSCOP

 Peste 45% dintre români nu sunt de acord ca actualul guvern să fie înlocuit cu unul al PNL. În acelaşi timp însă a scăzut procentul celor care cred că executivul trebuie să-şi încheie activitatea la termen în 2016. Sunt datele unui sondaj INSCOP efectuat în perioada 9-14 iulie.
Rezultatele precedentei cercetări INSCOP din aprilie arătau că aproape 60% dintre români considerau că executivul actual trebuie să-şi încheie mandatul la termen. Sondajul dat publicităţii astăzi indică o scădere de aproape 14% a acestui procent. În acelaşi timp, 46% dintre cei chestionaţi credc că liberalii nu vor reuşi să schimbe guvernul în urma noii moţiuni de cenzură, pe care au anunţat că o vor depune la începutul lui septembrie. Datele sondajului mai arată şi că peste 45% dintre români nu sunt de acord cu înlocuirea actualului executiv cu unul PNL, în timp ce procentul favorabil unei astfel de evoluţii depăşeşte cu puţin 33%. Pe de altă parte, 41% dintre cei chestionaţi au spus că au o părere bună despre faptul că preşedintele Iohannis a cerut demisia premierului Victor Ponta; nu au fost de acord aproape 26% dintre cei intervievaţi.
Sondajul a fost realizat  la comanda trustului Adevărul, pe un eşantion de 1.075 persoane, considerat reprezentativ pentru populaţia României. Eroarea maximă este de plus/minus 3%.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 iulie)