Comisarul-şef Daniel Nistor a fost desemnat „Poliţistul anului 2015”, după ce a refuzat o mită de 80.000 de euro

Comisarul-şef Daniel Nistor a fost desemnat „Poliţistul anului 2015”, după ce a refuzat o mită de 80.000 de euro, în timp ce agentul-şef adjunct Pată Adrian Neculai, a primit aceeaşi distincţie, după ce a demascat o grupare de traficanţi de ţigări din care făceau parte inclusiv poliţisti de frontieră basarabeni.
Comisarul-şef de poliţie Daniel Nistor: În cursul lunii decembrie 2014 am fost contactat de un cetăţean român care mi-a propus sume de bani începând de la 5.000 de euro pentru o activitate de contrabandată pe care să o desfăşoare el împreună cu cetăţenii ucraineni cu care era în legătură, contrabandă cu ţigări, să le faciliteze acele acţiuni de contrabandă prin furnizare de date şi informaţii privind dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat, din zonele de competenţă. Bineînţeles că am refuzat şi am informat de îndată şefii ierarhi, inspectărm şi strucura judeţeană a Direcţiei Generale Anticorupţie. Suma totală ar fi ajuns la 80.000 de euro, dacă totul ar fi decurs bine, adică ei ar fi reuşit să treacă ţigările în România şi să valorifice.
Realizator: Cei doi poliţişti de frontieră au fost premiaţi de ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, în cadrul unei ceremonii organizate, ieri, cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră – instituţie care a împlinit 151 de ani de la înfiinţare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI + 25 iulie