Deficitul bugetar, asumat pentru anul viitor, nu va fi depăşit cu mult dacă noul Cod fiscal va intra în vigoare

Deficitul bugetar – asumat pentru anul viitor la 1,2% din PIB –  nu va fi depăşit cu mult dacă noul Cod fiscal ar intra în vigoare în forma adoptată de Parlament, spune ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici. Într-un interviu televizat, el a explicat că după proiectarea bugetului pe 2016, executivul va putea lua o serie de măsuri pentru ca deficitul să fie cât mai aproape de 1-2%, anul viitor:

Eugen Teodorovici: Nu va creşte cu foarte mult, pentru că sumele, să zicem, estimate eventual poate un 0,3 un 0,5%, cam pe acolo plus faţă de 1,80 şi 3. E adevărat al doilea pas era cel al modului de elaborare a bugetului de stat pe 2016, moment până la care puteam împreună, pentru că aici este o decizie politică la nivelul României de ajustare, să spunem, a acestui deficit cât mai mult spre 1,2%. Acest lucru se poate face pentru că sunt multe zone în economie unde se poate decide o rearanjare a acestor cheltuieli şi chiar a tăierii masive.

Realizator: Noul Cod fiscal a fost trimis Parlamentului pentru reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis pe motiv că nu e sustenabil şi nu are aprobarea FMI şi a Comisiei Europene.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 iulie