Liviu Dragnea a precizat că la rectificarea bugetară pe care o va face guvernul nu vor fi tăiate fonduri de la domenii vitale

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la finalul şedinţei conducerii social-democraţilor, că există un excedent bugetar de aproximativ 4 miliarde de lei, bani care nu au fost cheltuiţi aşa cum era prevăzut în bugetul de stat. Liviu Dragnea a precizat că la rectificarea bugetară pe care o va face guvernul în această săptămână nu vor fi tăiate fonduri de la domenii vitale.
Liviu Dragnea: Nu se taie bani de la sănătate, dimpotrivă, nu se taie bani de la educaţie, dimpotrivă se vor achita toate sentinţele judecătoreşti care au fost obţinute de cadre didactice de-a lungul ultimei perioade. În ceea ce priveşte măsurile din domeniul social toate actele normative din acest domeniu vor fi finanţate, inclusiv dublarea alocaţiilor.

Realizator: Potrivit ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici, în această după-amiază vor mai exista discuţii cu reprezentanţii instituţiilor implicate, iar forma finală a rectificării bugetare va fi cunoscută mâine, după şedinţa de guvern. Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat astăzi, că această rectificare bugetară nu are viziune şi nu îndreaptă resursele către politici publice importante. El a declarat că retragerea de fonduri de la sănătate, transporturi ori de la TVR arată intenţia guvernului de a impune un control politic.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 iulie